FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer noble (algú). Donar noblesa, dignitat, un major valor moral, (a algú o alguna cosa). L'educació ennobleix les persones. El que més ennobleix aquests versos és la sinceritat del poeta. Aconseguir noblesa, dignitat, un major valor moral. Volgué ennoblir-se amb el [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjada d'una certa consistència que hom fa diàriament a hores fixades, com són l'esmorzar, el dinar o el sopar. Fer dos àpats el dia. No bec mai vi fora d'àpat. Menjar alguna cosa entre àpat i àpat. Esmorzar, dinar o sopar per a celebrar una festa, un aplec, una [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gust donat als sentits. Una obra d'art regal dels ulls. La vostra presència és un regal per a tots nosaltres. El nom dolcíssim de Jesús, regal dels cors. Cosa plaent que hom ofereix a algú, especialment en ocasió d'una festa, d'un esdeveniment feliç. Quan va [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Manifestació evident d'una divinitat entre els éssers humans. Festa cristiana que commemora la manifestació de Déu entre els éssers humans en la persona de Jesucrist. [...]